Definitia Culturii

2017 in Stiinta

Cultura inseamna cumulul cunostiintelor, experientelor, credintelor si religiilor, atitudinilor, ierarhiilor valorice, conceptelor de timp, spatiu si Univers, a posesiunilor materiale si spirituale acumulate de-a lungul generatiilor de catre un grup de oameni, prin eforturi individuale si colective.

Cultura reprezinta un sistem de cunostinte, comun acceptat de un grup semnificativ de mare de oameni.

Cultura este comunicare, comunicarea este cultura.

Cultura inseamna un comportament previzibil, mostenit prin educatie; este totalitatea cunostiintelor acumulate prin invatare si experienta personala, transmisibila prin interactiune sociala. Pe scurt, este comportamentul dobandit prin educatie sociala.

Cultura reprezinta un mod de viata adoptat de un grup de oameni - prin comportamente, credinte, valori si simboluri comun acceptate, in general instinctive, transmise prin comunicare si imitatie, dintr-o generatie intr-alta.

Cultura este comunicare prin simboluri. Aceste simboluri includ capacitatea de a rezolva probleme, cunostiintele si motivatiile, suma atitudinilor si valorilor unui grup de oameni. Intelesurile acestor simboluri sunt proliferate deliberat in societate prin institutiile sale.

Cultura reprezinta sabloane comportamentale, explicite si implicite, dobandite si transmise prin simboluri, ce fac distinctia intre diferite grupuri de oameni, incluzand si particularitatile constructiilor lor materiale. Esenta culturii este reprezentata de idei traditionale si de valorile atribuite acestora. Sistemele culturale pot fi considerate produse ale unor actiuni petrecute de-a lungul istoriei, dar si factori ce influenteaza actiuni viitoare.

Cultura este comportamentul dobandit prin invatare, transmis din generatie in generatie si considerat a fi traditional pentru un anumit grup de oameni.

Cultura este o forma de constiinta colectiva ce face diferenta intre o anumita categorie de oameni si alta.