Anul unic

2016 in Stiinta

Tulburatoare sunt calculele facute de cercetatori asupra scurtimii timpului de cand au intrat in constiinta oamenilor informatiile despre Pamant si vecinatatile sale. Sau de cand acelasi om s-a erijat, justificat sau nu de propriile descoperiri stiintifice si creatiile sale tehnice, in autocrat al Lumii.


Despre durerea cronica

2015 in Stiinta

Celulele gliale sunt cele ce au in grija lor sistemul nervos, dar in unele cazuri aceasta grija este exagerata. Controlarea comportamentului acestor celule reprezinta cheia in alinarea durerilor cronice, atunci cand medicamentele obisnuite nu o mai pot face.


Surorile Soarelui

2014 in Stiinta

Soarele s-a nascut intr-o familie de stele. Ce s-a intamplat cu ea? Adesea, oamenii au privit cerul noptii gandindu-se la singuratate. Noaptea este neagra pentru ca, in termeni cosmici, soarele nostru si planetele sale sunt extrem de izolate.
Despre internet si TCP/IP

2013 in Stiinta

Suita de protocoale TCP/IP reprezinta cel mai flexibil protocol de transport disponibil si permite computerelor din intreaga lume, ruland sisteme de operare complet diferite, sa comunice intre ele. TCP/IP este prescurtarea de la Transmission Control Protocol / Internet Protocol.